Biografie

 

Pulse is de rocksensatie uit het oosten van ons kikkerlandje. De band, bestaande uit zes gedreven vrienden, spelen eigen werk. De muzikale nadruk wordt gelegd op catchy songs die een balans hebben tussen herkenbare melodieën, pakkende teksten en een ‘in your face’ britse rocksound. Het zal je dan ook niet verbazen dat het eigen werk van Pulse geïnspireerd is door Oasis, Stereophonics en Foo Fighters. Van kleine melodieuze ballads tot vol gas rock ’n roll; Dat is aan deze heren goed besteed.

Op het podium komen de nummers van Pulse volledig tot z’n recht. De energie spat van het podium af, direct vanaf het eerste nummer. Het is dan ook niet voor niets dat Pulse al op veel podia is verschenen. Zij gaven shows weg in zalen als de DRU, Metropool, het Amphion, The Waterhole, op festivals waaronder Julianapop, Paaspop, Hootchie Koe, Parkparade,  Sneeuwpop, Broekrock, Weidepop, Marktpop, Pigpop, Brummelpop, etc. Pulse bewijst hiermee dat ze ook op grote podia thuis horen.

Maar ook in de studio weten de jongens van wanten. In verschillende studio’s heeft Pulse een EP en een album opgenomen. In de zomer van 2018 gaan ze wederom de studio in om een 3e album op te nemen.

Sinds eind 2017 voegde Ron File zich toe aan de band en dit heeft de band meer identiteit gegeven. De nummers van Pulse borduurt voort op invloeden van helden als Noel Gallagher, Dave Grohl, Kelly Jones, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid. Het rauwe stemgeluid van frontman Tom Wonnink en de vette gitaarsound welke uit de fullstacks brullen zijn puur. Alle registers worden open getrokken om van elk nummer een hit te maken.

Tom Wonnink
Lead Vocals
Maarten Tijdink
Rhythm Guitar /
Backing Vocals
Dusan Reljic
Lead Guitar
Ron File
Keys /
Saxophone
Thijs Ritzer
Bassguitar
Jordy Loos
Drums /
Backing Vocals